17 mei: Webinar Filmhub Oost

Welkom bij de webinar Film & Taal in jouw Klaslokaal!

Leuk dat je erbij bent! We beginnen om 16.00 uur. Neeltje van Camp zal dit webinar hosten. Hieronder vind je het programma van vanmiddag. Heb je vragen? Stel ze in de chat! Zorg dat je een telefoon klaar hebt liggen. Deze is nodig voor de quiz.

Programma
16.00 WAT IS FILMEDUCATIE? [PUBQUIZ]
Filmeducatie is meer dan alleen een filmpje kijken met de klas. Maar wat valt er allemaal onder? Kom erachter tijdens de pubquiz!

16.15 FILM EN TAAL IN Caroline’s KLASLOKAAL
Caroline Wisse schreef mee aan de landelijke leerlijn filmeducatie en zet als docent Nederlands al jaren film in haar lessen. Vanuit haar klaslokaal geeft zij tips en tricks over hoe zij film en taal aan elkaar verbindt.

16.20 Film en taal op het vmbo
Kimber van Valkenburg gaat in gesprek met Neeltje over doorlopende leerlijn Film en Literatuur voor het vmbo die ze op dit moment samen met een docent aan het creëren is. De taalverwerking via beeld staat centraal.

16.35 SCHOLIEREN POËZIE FILM FESTIVAL
Helmie Still en Rick Knops vertellen over het scholieren poëzie filmfestival in Zutphen. Leerlingen hebben bij verschillende gedichten films gemaakt. Wat maakt de connectie tussen woord en beeld zo bijzonder?

16.45 Wicked Filmtaal Assignments
Samen aan de slag om een opdracht te bedenken waarin film en taal samen komen. We gebruiken hiervoor de formule van Wicked Arts Assignments. Ze bestaan uit slechts één zin en zijn bedoeld om de verbeeldingskracht van zowel docenten als studenten te prikkelen en aan te sporen tot nieuwe, urgente educatieve en artistieke praktijken.

16.55 ruimte voor vragen Meer informatie? Bezoek onze website.

Chat
Loading the chat ...